Best Sellers

sisteme supraveghere

UPS centrala termica 800VA 500W 12V Strong Euro Power Model 2023

479,00 lei
549,00 lei
Salveaza 12,75%

Inclusiv 6,50 lei pentru ecotaxa (neafectat de reducere)

cu TVA

UPS pentru centrala termica Strong Euro Power. Putere 800VA 500W 12V. Unda sinusoidala pura. Transformator toroidal.

Cantitate
Stoc epuizat

UPS Centrale Termice – informatii de interes pentru o achizitie sigura

DESCARCATI MANUALUL DE UTILIZARE

Va rugam cititi cu atentie, sunt o serie de parametri tehnici necesari pentru un UPS de buna calitate, foarte putine din cele existente pe piata le indeplinesc. Parametrii mentionati sunt usor de verificat prin masurare. UPS-urile noastre indeplinesc toate aceste conditii.

- Modulul de incarcare a bateriei din sursa trebuie sa fie "inteligent", sa incarce pana la 14.4 v indiferent de capacitatea bateriei regland singur curentul pentru a nu o distruge. Odata bateria incarcata trebuie sa o mentina permanent in jurul valorii de 13.8v. Marea majoritate a UPS-urilor care se gasec pe piata incarca numai la 13.8V, nu urca la 14.4V de aceea timpul de backup scade cu 40% (testat). Sunt si marci/modele care incarca la 14.4v fara a analiza starea bateriei, acelea "fierb" bateria, se gasesc referinte pe internet.

- Pentru un bun raspuns la impulsul de pornire, este bine ca UPS-ul sa aiba transformator de iesire, preferabil toroidal, la puterea nominala. In acest fel pot suporta varfuri de sarcina la pornire de pana la doua ori puterea nominala, necesare in special pentru motoare. Marea majoritate a celor din piata, chiar daca au transformatoare, acestea sunt mici, unele nu sunt toroidale. Exista si modele fara transformator deloc, cu iesirea direct din tranzistoare tip FET, acelea se ambaleaza termic si nu rezista mai mult de 10-20% peste nominal nici ca impuls de pornire.

- Este obligatorie deconectarea bateriei in regim de backup cand atinge tensiunea de cca 10.8v pentru a nu se descarca total, caz in care viata i se scurteaza dramatic.

- Forma de unda a tensiunii debitate de UPS in regim de back-up este important sa fie sinusoida pura, identica cu cea din reteaua publica. Multe din echipamentele disponibile in piata folosesc o asa-zisa sinusoida simulata, este o forma de unda aproape sinusoidala, aproximata sub forma de scarita. Acest tip de montaj foloseste ca tip de semiconductoare tiristoare sau triace, mult mai ieftine decat tranzistoarele FET necesare pentru generarea unei unde sinus pur. Nu folositi UPS-uri cu forma de unda sinus simulat la centrale termice, vor distruge in timp motoarele, vor functiona cu randament mic si se vor incalzi. De altfel, este perceptibil un zgomot in functioarea pompelor alimentate astfel. Se pot folosi UPS-uri cu forma de unda simulata la orice alte aplicatii care nu necesita sarcini inductive (motoare) cum ar fi calculatoare...etc. Forma de unda se poate vizualiza cu un osciloscop. Faceti aceasta verificare daca nu sunteti sigur, este important.

- Pentru eliminarea unui stabilizator de tensiune suplimentar, sursele UPS de calitate includ functia AVR (auto voltage regulation). Aceasta inseamna ca in regim normal, cand este prezenta tensiunea din reteaua publica, UPS-ul functioneaza ca un stabilizator, mentinand tensiunea la bornele de iesire in jurul valorii de 230V AC. Atentie tensiunea normala in reteaua publica in toata Europa incepand din anul 2000 este de 230V/50Hz, vechiul standard era 220V. Veti observa pe afisajul UPS-ului nostru tensiunea atat la intrare cat si la iesire. La iesire va oscila mereu in jurul valorii de 230V. Un UPS cu AVR va scuteste de o cheltuiala suplimentara pentru achizitia unui stabilizator de tensiune.

Despre baterii:

Contrar unor opinii dealtfel avizate, se pot folosi si baterii normale tip auto in cazul centralelor termice, deoarece panele de curent nu sunt atat de frecvente, in consecinta numarul de cicluri (incarcare-descarcare) nu este ridicat. Daca insa panele sunt frecvente si doriti sa folositi "ce trebuie", va recomandam bateriile AGM. acestea sunt cele mai robuste si sunt construite cu tehnologia cea mai noua. Nu recomandam baterii cu gel, sunt deja depasite tehnic, cele AGM sunt superioare si in cele mai multe cazuri mai ieftine.

UPS centrala termica 800VA 500W 12V Strong Euro Power

Caracteristici:

- UPS folosit pentru centrale termice cu unda sinusoidala pura;

- Functii start si diagnostic automatizate;

- Carcasa cu design menit sa economiseasca energie in mod eficient;

- Repornire automata la revenirea energiei electrice;

- Incarcator inteligent al bateriei pentru o performanta optimizata a acesteia;

- Curent de incarcare selectabil in functie de aplicatie;

Specificatii tehnice:

Putere totala: 800VA

Capacitate nominala: 500W

Transformator: toroidal

Afisaj: LED color

Mod afisaj: alimentare, incarcare, baterie

Intrare:

Tensiune intrare: 140~275 VAC

Frecventa intrare: 45~65 Hz

Iesire:

Tensiune: 220VAC ± 3% pentru invertor; 190-245V pentru AVR

Frecventa: 50/60 Hz ± 0.3Hz

Tip semnal: unda sinusoidala pura

Distorsiune: ≤ 3%

Protectie: suprasarcina / temperatura / tensiune ridicata / tensiune scazuta / tensiune scazuta baterie / scurt-circuit / supraincarcare baterie

Timp transfer retea electricitate / baterie: ≤ 4ms

Tensiune baterie: 12V DC

Functioneaza cu o baterie de 12V (bateria nu este inclusa)

Tensiune incarcare: 13.75V (tensiune de mentinere)

Limita tensiune baterie scazuta: 10.9V ±0.3V

Tensiune de decuplare a bateriei: 10.2V ±0.3V

Curent incarcare: 13A

Conditii de functionare:

Temperatura: 0 - 40 C

Umiditate relativa: 10% ~ 90% RH, fara condensare

Temperatura stocare: -15 - 45 C

Dimensiuni / greutate:

Dimensiuni (mm): 280 x 144 x 213

UPS-ul de centrală termică marca Strong Euro Power poate oferi numeroase avantaje pentru proprietarii de centrale termice. Iată câteva dintre aceste avantaje:

Continuitatea alimentării cu energie electrică: UPS-ul asigură o sursă de alimentare cu energie electrică de rezervă în cazul întreruperilor de curent, ceea ce permite centralei termice să funcționeze fără întrerupere.

Protecție împotriva fluctuațiilor de tensiune: Fluctuațiile de tensiune pot cauza daune serioase centralei termice. UPS-ul reglează și stabilizează tensiunea electrică, protejând astfel centrala termică împotriva supratensiunilor și subtensiunilor.

Siguranță sporită: Utilizând un UPS pentru centrala termică, aceasta poate funcționa în siguranță și poate evita avarii costisitoare cauzate de întreruperile de curent sau de perturbările în rețeaua electrică.

Pregătirea pentru pornirea de urgență: UPS-ul poate asigura că centrala termică este pregătită să pornească în mod corespunzător în cazul unei întreruperi de curent, reducând astfel timpul de nefuncționare și potențialele daune.

Protecție împotriva întreruperilor scurte de curent: UPS-ul poate gestiona și întreruperile de curent scurte, asigurând astfel că centrala termică nu se oprește sau nu este afectată de fluctuațiile temporare de tensiune.

Păstrarea eficienței energetice: UPS-ul poate contribui la menținerea eficienței energetice a centralei termice, asigurând că aceasta să funcționeze la parametri optimi, chiar și în condiții de instabilitate a alimentării cu energie electrică.

Păstrarea confortului termic: Dacă centrala termică alimentează un sistem de încălzire sau de climatizare, UPS-ul poate păstra confortul termic al clădirii în cazul unei întreruperi de curent.

Aceste avantaje fac ca UPS-ul de centrală termică marca Strong Euro Power să fie o investiție valoroasă pentru proprietarii de centrale termice, asigurând funcționarea continuă și protejând sistemul împotriva problemelor legate de alimentarea cu energie electrică.

STRONG-500W-12V-800VA
2023-12-11

No customer reviews for the moment.

Write your review

UPS centrala termica 800VA 500W 12V Strong Euro Power Model 2023

UPS pentru centrala termica Strong Euro Power. Putere 800VA 500W 12V. Unda sinusoidala pura. Transformator toroidal.

Write your review

16 alte produse in aceeasi categorie