Best Sellers

sisteme supraveghere

UPS centrala termica 3000VA 2400W 24V Strong Euro Power

1.560,50 lei

Inclusiv 6,50 lei pentru ecotaxa

cu TVA

UPS pentru centrala termica Strong Euro Power. Putere 2400W 3000VA. Tensiune 24V. Unda sinusoidala pura. Afisare LCD. Protectie supra-sarcina, supra-tensiune, scurtcircuit etc. Prindere pe perete.

Cantitate
Stoc epuizat

UPS Centrale Termice – informatii de interes pentru o achizitie sigura

DESCARCATI MANUALUL DE UTILIZARE

Va rugam cititi cu atentie, sunt o serie de parametri tehnici necesari pentru un UPS de buna calitate, foarte putine din cele existente pe piata le indeplinesc. Parametrii mentionati sunt usor de verificat prin masurare. UPS-urile noastre indeplinesc toate aceste conditii.

- Modulul de incarcare a bateriei din sursa trebuie sa fie "inteligent", sa incarce pana la 14.4 v indiferent de capacitatea bateriei regland singur curentul pentru a nu o distruge. Odata bateria incarcata trebuie sa o mentina permanent in jurul valorii de 13.8v. Marea majoritate a UPS-urilor care se gasec pe piata incarca numai la 13.8V, nu urca la 14.4V de aceea timpul de backup scade cu 40% (testat). Sunt si marci/modele care incarca la 14.4v fara a analiza starea bateriei, acelea "fierb" bateria, se gasesc referinte pe internet.

- Pentru un bun raspuns la impulsul de pornire, este bine ca UPS-ul sa aiba transformator de iesire, preferabil toroidal, la puterea nominala. In acest fel pot suporta varfuri de sarcina la pornire de pana la doua ori puterea nominala, necesare in special pentru motoare. Marea majoritate a celor din piata, chiar daca au transformatoare, acestea sunt mici, unele nu sunt toroidale. Exista si modele fara transformator deloc, cu iesirea direct din tranzistoare tip FET, acelea se ambaleaza termic si nu rezista mai mult de 10-20% peste nominal nici ca impuls de pornire.

- Este obligatorie deconectarea bateriei in regim de backup cand atinge tensiunea de cca 10.8v pentru a nu se descarca total, caz in care viata i se scurteaza dramatic.

- Forma de unda a tensiunii debitate de UPS in regim de back-up este important sa fie sinusoida pura, identica cu cea din reteaua publica. Multe din echipamentele disponibile in piata folosesc o asa-zisa sinusoida simulata, este o forma de unda aproape sinusoidala, aproximata sub forma de scarita. Acest tip de montaj foloseste ca tip de semiconductoare tiristoare sau triace, mult mai ieftine decat tranzistoarele FET necesare pentru generarea unei unde sinus pur. Nu folositi UPS-uri cu forma de unda sinus simulat la centrale termice, vor distruge in timp motoarele, vor functiona cu randament mic si se vor incalzi. De altfel, este perceptibil un zgomot in functioarea pompelor alimentate astfel. Se pot folosi UPS-uri cu forma de unda simulata la orice alte aplicatii care nu necesita sarcini inductive (motoare) cum ar fi calculatoare...etc. Forma de unda se poate vizualiza cu un osciloscop. Faceti aceasta verificare daca nu sunteti sigur, este important.

- Pentru eliminarea unui stabilizator de tensiune suplimentar, sursele UPS de calitate includ functia AVR (auto voltage regulation). Aceasta inseamna ca in regim normal, cand este prezenta tensiunea din reteaua publica, UPS-ul functioneaza ca un stabilizator, mentinand tensiunea la bornele de iesire in jurul valorii de 230V AC. Atentie tensiunea normala in reteaua publica in toata Europa incepand din anul 2000 este de 230V/50Hz, vechiul standard era 220V. Veti observa pe afisajul UPS-ului nostru tensiunea atat la intrare cat si la iesire. La iesire va oscila mereu in jurul valorii de 230V. Un UPS cu AVR va scuteste de o cheltuiala suplimentara pentru achizitia unui stabilizator de tensiune.

Despre baterii:

Contrar unor opinii dealtfel avizate, se pot folosi si baterii normale tip auto in cazul centralelor termice, deoarece panele de curent nu sunt atat de frecvente, in consecinta numarul de cicluri (incarcare-descarcare) nu este ridicat. Daca insa panele sunt frecvente si doriti sa folositi "ce trebuie", va recomandam bateriile AGM. acestea sunt cele mai robuste si sunt construite cu tehnologia cea mai noua. Nu recomandam baterii cu gel, sunt deja depasite tehnic, cele AGM sunt superioare si in cele mai multe cazuri mai ieftine.

UPS centrala termica 3000VA 2400W 24V Strong Euro Power

Caracteristici generale:

  • Unda sinusoidala pura; se poate folosi la toate tipurile de sarcini;
  • Afișare LCD în timp real, mod de funcționare usor de inteles
  • Protectie supra-sarcină, protecție la scurtcircuit, protecție supra-tensiune
  • Model cu prindere pe perete

Specificatii tehnice:

Putere: 2400W

Tensiune: 24V

Tensiune nominala: 220VAC/110VAC

Interval tensiune: 154-265VAC/77-135VAC

Frecventa: 50-60HZ auto-detectie

Iesire    

Tensiune: 220VAC/110VAC

Frecventa: 50/60HZ

Forma curent iesire: Unda sinusoidala pura

Timp transfer (AC la DC): <8ms

Timp transfer (DC la AC): <8ms

Reglaj tensiune iesire: 10%rms

Mod bypass: Da

Saver economic: Da

Eficienta: >98%

Protectie

Protectie intrare: Circuit breaker

Baterie

Tip baterie: AGM-Deep Cycle, GEL – pana la 500Ah

Deconectare nivel scazut: (10V sau 10.5V) x N, N reprezinta numarul de baterii in serie

Indicatii LCD:

-          Intrare / iesire AC

-          Tensiune baterie / incarcare consumatori

-          Alarma / eroare

-          Nivel incarcare baterie

-          Frecventa iesire

Indicatii LED:

-          Intrare AC: Verde

-          Invertor: Verde

-          Incarcare: Galben

-          Alarma: Rosu

Alarma si eroare tensiune ridicata: 16V * N

Revenire tensiune ridicata: 15V * N

Alarma

Nivel scazut baterie: Alarma sonora - 1 sunet pe secunda

Alarma supra-sarcina: Alarma sonora - sunet continuu

Eroare: Alarma sonora - sunet continuu

Spatiu utilizare 

Model cu prindere pe perete

Temperatura: 0° C - 40° C

Umiditate: 95%, fara condens

Zgomot: <55dB

Invertorul de tensiune STRONG EURO POWER este folosit la alimentarea dispozitivelor electrice care necesita o tensiune de 220-230V AC. Furnizeaza alimentare in caz de urgenta folosind baterii tip auto sau alte modele dedicate (cu gel, AGM). Se poate folosi si ca sursa de energie in caz de urgenta pentru dispozitivele care necesita alimentare continua, precum pompe de circulatie pentru centrale termice, pompe de apa submersibile, compresoare si orice alte motoare de curent alternativ care necesita tensiune sinusoidala pura.

Regulatorul automat de tensiune AVR impreuna cu invertorul sunt montate intr-o carcasa metalica rezistenta, prevazuta cu un display LCD care ofera informatii complete asupra parametrilor de functionare a dispozitivului, dar si a bateriilor. Dispozitivul este prevazut cu functie de back-up astfel incat in momentul in care tensiunea de retea este inexistenta, comuta automat pe invertor furnizand tensiune alternativa de calitate, sinusoidala pura pentru consumatorii racordati.

UPS centrala termica transformator toroidal Strong Euro Power

STRONG-2400W-3000VA

No customer reviews for the moment.

Write your review

UPS centrala termica 3000VA 2400W 24V Strong Euro Power

UPS pentru centrala termica Strong Euro Power. Putere 2400W 3000VA. Tensiune 24V. Unda sinusoidala pura. Afisare LCD. Protectie supra-sarcina, supra-tensiune, scurtcircuit etc. Prindere pe perete.

Write your review

You might also like Products

16 alte produse in aceeasi categorie